Edelényi Alapítványi Iskola

November 22, 2020, 9:06 pm
Nézsa eladó ház

Tehetséggondozás, beleértve az alábbiakat: • Tehetséggondozó program(sorozat) tervezése • Tehetséggondozó program(sorozat) megvalósítása • Tehetséggondozó program(sorozat) szupervíziója • Tehetséggondozó program(sorozat) hatásvizsgálatának tervezése • Tehetséggondozó program(sorozat) hatásvizsgálatának megvalósítása • Tehetséggondozó program(sorozat) hatásvizsgálatának szupervíziója • A tehetséggondozást végző személyek kiképzése 3. Tehetség tanácsadás, beleértve az alábbiakat: • Tehetségazonosítással kapcsolatos téren történő tanácsadói ellátás tervezése • Tehetségazonosítással kapcsolatos téren történő tanácsadói ellátás megvalósítása • Tehetséggondozással kapcsolatos téren történő tanácsadói ellátás tervezése • Tehetséggondozással kapcsolatos téren történő tanácsadói ellátás megvalósítása • Tanácsadók kiképzése • Módszertani segédletek kidolgozása A Tehetségpont specifikus és konkrét programjai A tervezett programok indításánál figyelembe vesszük a tanulók és szülők igényeit, elvárásait /igényfelmérés/.

Alapítvány

Anyagi fenntarthatóság Az intézmény fenntartója a Ménes-völgyi Tudásvető Alapítvány anyagilag és erkölcsileg, Szögliget község önkormányzata és a térség iskolánkat támogató önkormányzatai lehetőség szerint támogatják iskolánk tehetséggondozó tevékenységét. A Kocka Kör pszichológiai, pedagógiai jellegű szakmai és szakszolgálati jellegű támogatást nyújt intézményünk részére. Továbbá élni kívánunk a pályázati lehetőségekkel. Támogatóik között van az Ilosvai Tehetséggondozó Alapítvány és az Abaújszántóért Közalapítvány is.

A kereső a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal, valamint az Oktatási Hivatal Közoktatási Információs Irodájának együttműködésében jött létre. Felhasznált adatforrások: KIR intézménytörzs, KIFIR adatbázis.

Állandó munkakapcsolatban vagyunk az edelényi szakszolgálattal, a Megyei POK, az Aggteleki Nemzeti Park bázisiskolája vagyunk. A nyári táborok programjának megvalósításában továbbra is számítunk az Alapítványunk, a környező településeken élő szülők, a civil szervezetek, cégek szakmai és társadalmi jellegű támogatására. 2016-tól vettük fel a tehetséggondozás terén a szakmai kapcsolatot a Kocka Kör Tehetséggondozó Kulturális Egyesülettel, melynek keretében a tehetségdiagnosztika, a tehetséggondozó programok megvalósítása és a tehetség tanácsadással kapcsolatos szolgáltatások biztosítására nyílik lehetőségünk, az alábbiak terén: 1. Tehetségazonosítás, beleértve az alábbiakat: • Tehetségazonosító vizsgálat(sorozat) tervezése • Tehetségazonosító vizsgálat(sorozat) megvalósítása • Tehetségazonosító vizsgálat(sorozat) szupervíziója • Tehetséggondozó programba beválogató vizsgálat(sorozat) tervezése • Tehetséggondozó programba beválogató vizsgálat(sorozat) megvalósítása • Tehetséggondozó programba beválogató vizsgálat(sorozat) szupervíziója • A tehetségazonosítást/beválogatást végző személyek kiképzése 2.

Edelényi Nyitott Ajtó Baptista Oktatási Központ Főoldal Együttműködő partnerek Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola, Óvoda, Szakképző Iskola, Középiskola és Kollégium Edelényi Nyitott Ajtó Baptista Oktatási Központ Telephely kódja: 004 Cím: 3780 Edelény, Bányász út 27/a. (GPS koordináták: [É 48. 28170⁰ x K 20. 72069⁰] Tel/Fax: +36-48-342-017 e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 1. Rencz Ifjúsági Szállás és Camping - Fadd (Szállás: Ifjúsági tábor)
 2. Általános iskola Edelény területén - térképes címlista
 3. Induló osztályok - old.munka.hu
 4. Aranykéz utcai robbantás- "Le volt fizetve minden rendőr"
 5. A LEGJOBB Óvoda érdekel? - Edelény | Közelben.hu!
 6. Lejárt külföldi okmányokkal rendelkező autó forgalomba helyezése
 7. Pécsi albérlet
 8. K&h bankkártya aktiválás
 9. Edelényi alapítványi iskola
 10. Termék - Cixi Xianghe kommunikációs berendezések Co., Ltd.
 11. Fagor szervíz veszprém

Edelényi alapítványi iskola el

Mi teszi önöket alkalmassá a Tehetségpont megalakítására? Településünk az Borsod-Abaúj-Zemplén Megye területén fekszik, mely az ország egyik leghátrányosabb /LHH/ térsége. A hátrányok leküzdése érdekében nagyon fontosnak tartjuk, hogy az itt élő tehetségeket felkutassuk és gondozzuk. Iskolánk Szögliget egyetlen köznevelési intézményeként eddig is kiemelkedő szerepet vállalt ezen a területen. A Pedagógiai Programunkban alapfeladatként határoztuk meg a tehetséggondozást. Eddig a következő szervezeti formákat hoztuk létre a tehetséges tanulók támogatására: - 2006-ban megalapítottuk a Ménes-völgyi Tudásvető Alapítványt, mely azóta is szervezi és támogatja a tehetségek kibontakoztatását - 2006 óta a Kazinczbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola lehetőséget biztosít a művészetek iránt érdeklődő tanulóink furulya, színjáték oktatására és támogatására. - 2006 óta Integrációs iskolaként a HHH tanulók tehetséggondozását kistérségi szinten is felvállaljuk. - 2006-ban Tehetséggondozó Team-ot alakítottunk a pedagógusok kezdeményezésére, mely szervezett keretbe foglalja az intézményben folyó sokirányú tehetséggondozó munkát.

- 2015-től intézményünk Ökoiskolaként is működik, mely a tanulók sokoldalú fejlődését is segíti. - Több éve sikeres nyári táborokat szervezünk /erdei iskola, komplex művészeti-, sport-, személyiségfejlesztő tábor/. - A sokéves tehetséggondozó munka eredményességét bizonyítja minden évben a számtalan térségi, a több megyei, illetve országos kiemelkedő verseny eredmény. - Az eddigi eredmények a pedagógusok lelkes és elhivatott munkáját bizonyítják. A tantestület határozott szándéka, hogy a tehetséggondozó munkát még magasabb szinten szervezett keretek között folytassa. A Tehetségpont tervezett hatóköre és együttműködései A Tehetségpont tevékenységét helyi/intézményi szinten kívánjuk megvalósítani, ami Szögligeti intézményünkre, s abba 20 településről járó tanulóinkra terjed ki. Célcsoport: 6-15 éves tanulók és szüleik, akiket elsősorban az oktatási intézményeken keresztül kívánunk bevonni. Szoros az együttműködés az Önkormányzat, a helyi Óvoda, a Művelődési Ház, a Családsegítő Szolgálat szakembereivel, valamint a civil szervezetekkel.

Hadobás Pál: Fejezetek az edelényi iskolák történetéből (Magánkiadás, 1996) - Növényvilág témakörből 20% kedvezmény CSAK MA! 1000 éves a magyar iskola Lektor Kiadó: Magánkiadás Kiadás helye: Edelény Kiadás éve: 1996 Kötés típusa: Ragasztott papírkötés Oldalszám: 119 oldal Sorozatcím: Edelényi füzetek Kötetszám: 14 Nyelv: Magyar Méret: 20 cm x 14 cm ISBN: 963-04-5781-4 Előszó Az ország két kiemelkedő fontos eseményéről emlékezik meg 1996-ban: a Honfoglalás 1100. évfordulójáról és az 1000 éves hazai iskoláztatásról. 1000 év történelmi léptékkel mérve is nagy idő.... Tovább Tartalom Előszó 3 Neveléstörténeti bevezető 5 A magyarországi oktatás vázlatos története 14 Iskolák az 1948. évi államosításig Edelényben A kezdet 34 Edelény Római katolikus iskola 36 Református iskola 40 Izraelita iskola 47 Borsod Római katolikus iskola 50 Református iskola 50 Finke Római katolikus iskola 60 Református iskola 62 Iskolák az államosítás után Az Edelényhez tartozó Császta-puszta iskolája 66 Edelényi Állami Általános Iskola - Edelényi 1. sz.

Készülünk a Káli Márk megyei történelem, a Hevesy György megyei kémia, a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyekre. Az olvasni jó! vetélkedő során a tehetséges tanulók irodalmi és magyar nyelvi ismereteit bővíthetik, illetve összemérhetik ezen tudásukat több megye tanulóival. Az alsó tagozatosok vetélkedőin a tehetséges alsó tagozatos diákok bizonyíthatják be tudásukat a számolás, a rajz, a szépírás és a mesék birodalmából. A "Bódva- völgyi iskolák szép-kiejtési és népdaléneklési versenyén alsós és felsős tehetségek mutatkozhatnak be. Kézműves táborban a kreatív és ügyes kezű diákok fejleszthetik képességeiket kézműves szakemberek segítségével és iránymutatásukkal. Rajzpályázatok alkalmával vizuális és térbeli ismereteiket képességeiket fejleszthetik a tehetséges tanulók. Sportcsapat versenyek alkalmával a térségben és intézményi szinten mérhetik össze ügyességüket és az egyes sportágakban a rátermettségüket a tanulók. Szakköröket, sportköröket, kulturális programokat, kirándulásokat, rendezvényeket szervezünk.

Általános Iskola 67 Borsodi Állami Általános Iskola - Edelényi 2. Általános Iskola 78 Edelényi 3. Általános Iskola 88 Finkei Állami Általános Iskola - Edelényi 4. Általános Iskola 93 Edelényi 5. Általános Iskola (Kisegítő Iskola) 96 Tandíjmentes Alapítványi Munkaiskola és Óvoda 99 Kazincbarcikai Kodály Zoltán Állami Zeneiskola Edelényi Kihelyezett Tagozata 101 Szakmunkásképzés Edelényben 102 Az Izsó Miklós Gimnázium 104 Körzeti Nevelési Tanácsadó 112 Ajánló bibliográfia 113 Nincs megvásárolható példány A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük. Előjegyzem