Pizza Kávé Világbéke

November 22, 2020, 7:18 pm
4 év hány óra

"Egyik receptúrának sem vagyunk az ellensége, talán még Hawaii pizza is lesz, hiszen jól illik ehhez a tésztához az ananász is" – teszi helyre a maga részéről Szilárd a nagy hawaii pizza polémiát. A Kávé A Kávét, akárcsak a hely nevében, kénytelenek vagyunk most is nagy kezdőbetűvel írni. Az a Gianni Frasi-féle kávé kapható a pizzabárban is, mint az Anyukám Mondtában. Egész Kelet-Európában összesen csak három helyen engedélyezték e kávék forgalmazását, Szentpéterváron, Prágában, Encsen – és a Dudás-fivéreknek Miskolcon is. Gianni Frasi csúcskávéin túl házi szörpök, mintegy 15-féle bor és 4-féle kézműves sör is kapható. Dudásék Észak-Olaszországból, San Donà di Piavéból hoztak el egy szintén testvérpárost: Julia és Gianni Dodaj pizzamesterekkel készülnek most a pizzák Miskolcon. A velük készült interjúnk holnap jelenik meg! Pizzaszeletárak: 490-990 forintig Soft opening: 2017. szeptember 21. Hivatalos nyitási dátum: 2017. szeptember 27. Köszönet Szindbád, az utazónak a fotókért! 3525 Miskolc, Széchenyi út 19.

Szemes kávé

Négysajtos, vega, sonkás-gombás, sütőtökös, fügés, brindzás, margarita…. széles a választék. A kiszolgálás egy blokkba szervezve, így mindent egy helyen rendelhetünk – majd azt a következő ablaknál fizethetjük ki. Bár minden frissen sül, mi a folyamat alatt kényelmesen várhatunk a helyünkön. Amint elkészül az étel, a fizetéskor kapott token kezd zajongani, figyelmeztetve minket a teendőinkre. A választott tételek: sütőtökös és fügés pizza. Finom volt és kiadós. Prosciutto-sütőtök és füge a feltét a választott szeleteken. Jóízű, jó illatú, szívesen esszük. A gazdasági megfontolások miatt – nyilván visszafelé számolták az árakat – nem jut minden falatra minden összetevőből, de mit is akarunk 790 forintért? Édességként egyfajta sajttortát/sajtkrémet kértünk, ezzel is elégedettek voltunk. Csapolt kézműves belga rouge. Jól esett a pizzaszelethez. Italban is a kézműves és/vagy különleges termékeké a porond: általam eddig másutt nem látott teák, vizek, házi szörpök, illetve palackozott és csapolt (! )

Na de nem Dudáséknál. Az a tény, hogy ezekből a pizzákból kedvünkre kiválogathatunk akár 3-4 féle ízt is, igen nagy vonzereje a műfajnak. (Ha ketten megyünk, ezt rögtön fel is szorozhatjuk kettővel, de nem is fokoznánk tovább. ) Encsen fatüzelésű kemencében sülnek a nápolyi pizzák, itt villanykemencéket üzemeltek be. Speciális a sütő is, százalákos arányban lehet beállítani rajta, hová menjen a hő; a tepsik ugyanis más eljárást kívánnak. Ugyanazokkal az olaszországi családi malmokkal dolgoznak, mint Encsen; saját lisztkeverékből gyúrva a tésztát, óriási hangsúlyt fektetve a kelesztés folyamatára. Minimum 48 órát (de inkább többet) fognak kelni a tészták, akárcsak Encsen, a lassú kelesztésnek köszönhetően szépen kidolgozza magát a tészta, levegős lesz, és nem csak könnyű, hanem könnyen emészthető is. Első ránézésre talán kissé vastagnak is tűnhet a pizzatészta, de érzetre nem az, a nagy légbuborékoknak köszönhetően emelkedik meg. Az encsiek munkája kapcsán mindig felmerülnek a kiváló olasz anyagok, és hogy mennyire büszkék az évek alatt jól kiépített olaszországi beszállítói körükre.

Végre eljutottunk a PKV-be mi is. Régóta készültünk, hiszen – az Anyukám mondta híveiként – a Dudás-fivérek minden kezdeményezésének szurkolunk. Ezúttal sem csalódtunk, bár itt minden kicsit másképpen van, mint Encsen…. Az új étterem Miskolc legjobb helyén, a Weidlich-palotában nyílt meg. Szép az épület, az utcafronti üzlethelyiséget az igényeknek megfeleltetve alakították ki. Tágas a belső tér, nagy a belmagasság, a falakon a hangulatot szolgáló falfestmények. Sok (és sokféle) ülőhely kínálja magát a hagyományos asztaltól a könyöklőig, a mozisort idéző székektől a bisztróasztalig. A pultegyüttes. Pizza, kávé, világbéke. A Dudás-fivérek új étterme Miskolcon. Az ételkínálat a pizzán és a tésztákon alapul, de más termékek is megtalálhatók. A fő termék a pizza. Nagyon más, mint a manapság elfogadott vékony tésztájú, ropogós szélű pizza, de a jelek szerint ennek a – szerintem – kalácsszerű képletnek is nagy a sikere. Minden friss, minden jó alapanyagokból készül. Pizza, kávé, világbéke. Széles a pizzaválaszték, minőségiek az alapanyagok.

Az egyszerűn Világbékeként emlegetett pizzabárban élénk fantáziával újragondolt pizzákat és olasz kávékülönlegességeket fogyaszthatnak, de elvitelre is kérhetők a pizzák. Emellett kézműves sörökből, borokból, házias süteményekből, szendvicsekből és olasz különlegességekből válogathatnak. Az étterem a miskolci belváros egyik emblematikus épületében, a Weidlich-palotában működik

Ganoderma gomba kávé

Manapság, amikor annyit hallunk a helyi alapanyagok fontosságáról, ők azt az igen reális választ adják: amíg az 1000 kilométerről való szállítás jelenti a minőséget és a stabilitást a liszteket, paradicsomot, sonkákat, szalámikat és a többit illetően, addig ők a jól bevált olaszt választják. De amit valóban képesek hazaiból kínálni, azt megteszik abból, legyen az gyümölcsszörp, Szepsy furmintja vagy kézműves sör Rozsnyóról. Krumpli & pizza és a többiek Ha sütik éppen a lazacos-fügés pizzát, azt melegen ajánljuk, de az is biztos, hogy csak akkor fogják kínálni, ha kapható kint éppen friss, finom füge. Általános értetlenség fogadja a burgonyás pizzákat, pedig ha valahol, itt érdemes megkóstolni őket (bár sokunknak vannak már pozitív tapasztalatai az anyaországból). Legyen az a pizzán sült vékony burgonyakarika friss rozmaringgal vagy burgonyakrémmel megkent pizza – meglepően finom. Az alap Margherita is élményszámba megy, de érdemes kipróbálni burratával vagy stracciatellával, ami alatt természetesen nem az itthon elterjedt fagylaltízt kell érteni, hanem a burrata krémes közepét, a mozzarella legnemesebb részét.

A Pizza, Kávé, Világbéke elnevezéshez szinte kár is bármit hozzáfűzni. Igazi mesélő név. Ez Ipacs Géza névjegye. Lássuk a Dudás-testvérek névjegyét a most nyíló miskolci pizzabárjukon! Az encsiek új helyét látva (és kóstolva) egyetlen dologról nem vagyunk meggyőződve: vajon hogy gyökerezik meg majd a népnyelvben a Pizza, Kávé, Világbéke? "Megyünk a Világbékébe? " "Megyünk a PKV-ba? " Ez még elválik. Igazából az Anyukámmondtába sem egy egyszerű ragozási forma – ez mégsem tűnik akadálynak, mindig tele van az étterem. És itt ki is fogytunk a kétségekből. Áprilisban adtunk hírt arról, hogy az encsi Dudás-fivérek pizzabárt készülnek nyitni Miskolcon, és bár már akkor nagyon ígéretesen hangzottak a tervek, ma sikerült rálicitálniuk az elvárásainkra. Egyelőre hivatalosan nincs nyitva a Pizza, Kávé, Világbéke, a sütők és kávégép azonban már be vannak izzítva, és egy laza soft openinggel már holnaptól, azaz 21-e, csütörtöktől várják a pizzázókat. Szecesszió és szocializmus A Széchenyi utca 19-es szám alatt található Weidlich-palota nyújt otthont a Pizza, Kávé, Világbékének.

  1. Ray kroc könyv video
  2. Olcsó téli kabatok online
  3. Lorax teljes film magyarul
  4. Melyik a legjobb kávé
  5. Pasziánsz letöltés win 10
  6. Ganoderma kávé ára

Az encsiek is elgondolkodtak rajta, hogy ezen a módon kínálják a pizzaszeleteket, de végül ezt túl bonyolultnak ítélték meg. A kimérős rendszer minden bizonnyal lassította volna a kiszolgálást, ezért egységes szeletekben gondolkodnak. A koncepció kivitelezése még olyannyira friss, hogy most úgy vélekednek, hogy a 40×60 centiméteres tepsikből 12 szeletet fognak vágni – de ez még elválik. Ők maguk is kíváncsiak a gourmet pizzák fogadtatására. Dudás Szilárdot idézve: A párommal 1 kiló 80 deka római pizzát ettünk meg kint ketten. Egyszerűen nem lehet abbahagyni, olyan leheletkönnyű a tészta. Úgy reklámozzák, hogy ezt a tésztát nem is kell megemészteni – ez meg van kelesztve. Pizzamatek Hogy mi a legjobb a szeletes pizzákban? Praktikus ésszel megközelítve a kérdést: az, hogy egy nagy pizzakorong kikérése helyett többfélét lehet kóstolni, élvezve a különleges ízkombinációkat, vagy egyszerűen csak a príma sonkákat, szalámikat, ricottát, mozzarellát és a többit. Persze silány pizzaszeleteket lépten-nyomon kapni minden városban, de ezek leginkább csak az akut éhség elcsendesítésére szolgálnak, és nyilván nem az ínyenceknek kedveznek azzal, hogy kisebb adagokban kínálják őket.