Hálózati Meghajtó Csatlakoztatása

November 23, 2020, 1:24 am
Nefelejcs panzió gödöllő

2009. április 21. XP 5, 212 Olvasták Ha egy hálózati megosztást sokszor használunk (pl. a háztartásban lévő másik gép megosztott fájljait), akkor érdemes lehet annak a megosztásnak meghajtó betűjelet adni, így gyorsabban el tudjuk érni azt. Grafikus felületen Kattintsunk jobb egérgombbal a Sajátgépre, majd válasszuk a Hálózati meghajtó csatlakoztatása… menüpontot. Jobb egérgomb a Sajátgépen A következő ablakban adhatjuk meg, hogy milyen betűjele legyen a hálózati meghajtónak, valamint magának a hálózati meghajtónak az elérési útját. A megosztás elérési útját úgy tudjuk meg, hogy megkeressük a megosztást, belemegyünk, majd a címsorból kimásoljuk azt. Ha a Bejelentkezéskor újracsatlakozás opció be van pipálva, akkor a következő Windows indításkor is megpróbálja felcsatolni a hálózati meghajtót. Ha nincs bepipálva, akkor csak erre a munkamenetre lesz érvényes a beállítás. Hálózati meghajtó csatlakoztatása A Befejezés gombra kattintva megjelenik a Start menüben a hálózati meghajtó. Windows XP Sajátgép hálózati meghajtóval A hálózati meghajtó megszüntetéséhez kattintsunk a Sajátgépben a meghajtóra, majd válasszuk a Kapcsolat bontása opciót.

Ssd meghajtó

Hálózati meghajtó leválasztása Parancssorból Mindezeket a műveleteket parancssorból is egyszerűen elvégezhetjük a következő parancsok segítségével: net use X: \szervermegosztás /PERSISTENT:YES Ahol az X: a csatlakoztatni kívánt meghajtóbetűjel, a \szervermegosztás a hálózati megosztás elérési útja (UNC), és a /PERSISTENT:YES kapcsoló felel azért, hogy tartós legyen a kapcsolat, tehát újraindításkor is megmaradjon. Törléshez: net use X: /DELETE Ahol X: a csatlakoztatott hálózati meghajtó betűjele, és a /DELETE opció felelős a törlésért. Olvastad? Windows XP, Vista jelszó megszerzése Lehetőség van (egy alapértelmezett Windows telepítés esetén) akár arra is, hogy megszerezzük egy Windows felhasználó …

Számítástechnikai gyakorlatok | Sulinet Tudásbázis

Ez a weboldal cookie-kat használ az elemzésekhez, valamint a testreszabott tartalmak és hirdetések megjelenítéséhez. Az oldal használatának folytatásával elfogadja ezek alkalmazását. További információ

Hálózati meghajtó csatlakoztatása win10

Hálózati meghajtó csatlakoztatása A számítógép-hálózat megosztott mappáinak elérését megkönnyítheti, ha a gyakran használt hálózati mappákhoz betűjelet rendelünk. Ezután a mappát – saját számítógépünk helyi meghajtóihoz hasonlóan – a hozzárendelt meghajtó betűjelén keresztül is elérhetjük. Ezt nevezzük a hálózati meghajtó csatlakoztatásának. Vannak olyan programok, amelyek hálózatról való futtatásukhoz szintén igénylik a hálózati meghajtó csatlakoztatását. Hálózati meghajtó csatlakoztatásának menete A csatlakoztatáshoz keressük meg a megosztott mappát a Hálózatok mappa Teljes hálózat almappájában, kattintsunk rá az egér jobb gombjával, majd adjuk ki a gyorsmenü Hálózati meghajtó csatlakoztatása parancsát! A megjelenő párbeszéd panel Meghajtó listájában válasszuk ki a hálózati meghajtóhoz rendelni kívánt betűjelet! Hálózati meghajtó csatlakoztatása Ha a Bejelentkezéskor újracsatlakoztatás jelölőnégyzetet bekapcsoljuk, a hozzárendelés a következő bejelentkezéskor kijelentkezés, illetve a számítógép újraindítása után is automatikusan megtörténik.

Mikrofon csatlakoztatása

Hálózati meghajtó csatlakoztatása GPO-val - Systemfarmer - Magazin

  1. Hálózati meghajtó csatlakoztatása mac
  2. Hálózati meghajtó felcsatolása | Ökológiai Kutatóközpont
  3. Hálózati vezérlő
  4. Hálózati meghajtó csatlakoztatása batch
  5. Zöld színű széklet
  6. Android csatlakoztatása
  7. Meghajtó
  8. Hálózati adapterek

Mindennapi kérés, hogy a felhasználók a gépre való belépéskor automatikusan megkapják a hálózati megosztásokat, meghajtóként csatlakoztatva. Ennek megfelelő beállítása a rendszergazda feladata. A következőkbe megmutatjuk, hogyan lehet ezt elegánsan kivitelezni. Lépések: Létrehozzuk a felhasználókat, biztonsági csoportokat Elkészítjük a mappákat a szerveren Beállítjuk a megosztásokat Kiosztjuk a megfelelő NTFS jogosultságokat Elkészítjük a GPO beállításokat Leteszteljük a konfigurációt Nézzük lépésről lépésre: A biztonsági csoportokat érdemes a szervezeti struktúra alapján létrehozni. Most egy egyszerű példával kezdünk, pár csoporttal: IT, Sales, HR, stb. Adjuk hozzá a felhasználókat a megfelelő csoportokhoz. Hozzuk létre a mappákat, és állítsuk be a csoportjogosultságokat (sales csoport = sales mappa, stb) A rendszergazda jogosultságot ha lehet, tartsuk meg. Nyissuk meg a Csoportházirend kezelőt, keressük ki a megfelelő OU-t és itt hozzuk létre a GP objektumot. Adjunk neki egy felismerhető nevet, majd ha létre jött jobb gombbal rá klikkelve válasszuk a szerkesztés parancsot.

Meggátolja, hogy a felhasználók csatlakoztassanak vagy leválasszanak hálózati meghajtókat a Fájlkezelőből vagy a Hálózati helyek mappából. Ha engedélyezi ezt a beállítást, a rendszer eltávolítja a Hálózati meghajtó csatlakoztatása és a Hálózati meghajtó leválasztása parancsot a Fájlkezelő, illetve a Hálózati helyek eszköztárából és Eszközök menüjéből, valamint azokból a menükből, amelyek a Fájlkezelő és a Hálózati helyek ikonra jobb gombbal kattintva jelennek meg. Ez a beállítás nem akadályozza meg a felhasználókat abban, hogy egy megosztott mappa nevének a Futtatás párbeszédpanelen történő beírásával csatlakozzanak egy másik számítógéphez. Megjegyzés: A beállítás dokumentációja hibás volt a Windows 2000 Csoportházirendjének Magyarázat lapján. A Magyarázat lap tévesen állítja, hogy ez a beállítás megakadályozza a felhasználók kapcsolódását a meghajtókra, és a kapcsolat bontását. Megjegyzés: Windows 2000 vagy újabb tanúsítványt használó külső alkalmazásoknak ezt a beállítást kell használniuk.

  1. Hazug csajok társasága 6 évad 7 rész