Másodállás Gyed Mellett

November 22, 2020, 5:23 am
Nézsa eladó ház
  1. Tara mellett
  2. GYED melletti munkavégzés más munkáltatónál | Dolgozó mami
  3. Gyed mellett másodállás?

Tisztelt Kérdezők! Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri. Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a címre! Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak. Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk. Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet.

Tara mellett

A táppénzzel kapcsolatosan: gyermekápolási táppénzre nem jogosult a munkavállaló, ha egy időben GYES-t is kap a gyeremkére tekintettel, de ha önmaga beteg, úgy tudom, hogy megilleti a táppénz, de még utána nézek. Üdv: Szerző: kaloczy » kedd márc. 16, 2010 2:53 pm Bocs, de helyesbítenem kell: gyermekápolási táppénzre nem jogosult a munkavállaló, ha egy időben GYES-t is kap a gyeremkére tekintettel Ez nem igy van. Hanem úgy, hogy csak és kizárólag az a szülő mehet GYÁP-ra, aki a gyest kapja, a másik szülő nem. Továbbá nem árt tudni, hogy ha nincs 180 gyes mellett ledolgozott nap, akkor csak a minimálbér után jár a gyáp (és a saját jogú táppénz is!!! ), bármennyi is a szülő fizetése. Zsuzsa kaloczy Hozzászólások: 0 Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek Ki van itt Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

GYED melletti munkavégzés más munkáltatónál | Dolgozó mami

  1. Kia ceed használt autó
  2. Csibész biblia pdf.fr
  3. GYED melletti munkavégzés más munkáltatónál | Dolgozó mami
  4. Adófórum • Téma megtekintése - Gyes melletti másodállás vagy..?

Figyelt kérdés Jelenleg GYED-en vagyok itthon, van munkaviszonyom, a munkahelyemen várnak vissza, de még nem dolgozok, egyenlőre még kicsinek tartjuk a babát, hogy 8 órát legyek tőle távol. Viszont most jött egy lehetőség, heti pár órás munka, amit este tudnék csinálni, amikor már a férjem itthon van és tudna vigyázni a gyerekre. Elvállalhatom anélkül hogy vissza kéne mennem a munkalyemre? Ha igen, akkor kell szólnom nekik, vagy nem tartozik rájuk? A GYED-et ugye kapnám továbbra is? A másodállás teljesen tiszta, adózott, bejelentett munka lenne. Előre is köszönöm a válaszokat, írjatok ha fontos még valamilyen információ. 1/4 anonim válasza: Mennyi idős a baba? Elmúlt már egy éves? 2014. dec. 19. 14:23 Hasznos számodra ez a válasz? 2/4 A kérdező kommentje: 3/4 anonim válasza: Nem kell szólni a munkahelyeden, csak illik. 2014. 17:41 Hasznos számodra ez a válasz? 4/4 anonim válasza: Attól függ mi van a szerződésedben. Nekem pl benne van, hogy bármilyen más munkaviszony csak az ő engedélyükkel lehetséges.

Gyed mellett másodállás?

Gyes melletti másodállás vagy..? Idézet Kedves Válaszadó! Április 25-ig gyeden vagyok. Jeleztem a munkáltatóm felé, hogy vissza szeretnék menni dolgozni, de más munkakörbe, mint amilyenben voltam. Közölték, hogy csak ugyanabba a munkakörbe kötelesek visszavenni. Más munkakört meg jelenleg nem tudnak felajánlani, mert épp leépítések vannak. Viszont felajánlották, hogy vagy maradok a gyes végéig náluk állományban, és mellette vállalhatok másodállást; vagy közös megegyezéssel eljöhetek. Most úgy tűnik, hogy összejönne egy 6-8 órás munkaidejű állás egy másik cégnél. Mi tévő legyek? Melyik megoldást válasszam? Maradjak a gyes végéig állományban és mellette másodállásban vállaljam el a munkát, vagy közös megegyezéssel jöjjek el. Melyiknek mi az előnye és hátránya? Köszönöm válaszát! mmariann1825 Hozzászólások: 0 Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:25 am Szerző: » kedd márc. 16, 2010 11:55 am Kedves Mariann! Szerintem a közös megegyezéssel való munkaviszony megszüntetése nem túl kedvező megoldás, hiszen semmi akadálya annak, hogy az eredeti munkáltatónál állományban legyen valaki és közben pedig másik munkáltatónál dolgozzon GYES mellett (ez esetben még hozzá is járultak).

Sok édesanya szeretne az otthon töltött évek alatt egy kis mellékes kereset-kiegészítést. A korábbi munkahelyükre nem szeretnének, vagy nem tudnak visszamenni 8 órában, s hiába a kötelező részmunkaidős órás foglalkoztatás, számukra ez nem adatik meg. Ilyenkor jön B tervként a másodállás ötlete, azaz a GYED melletti munkavégzés más munkáltatónál, ám ennek a jogi hátterét alaposan körbe kell járni. Nézzük, milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha a GYED melletti munkavégzés más munkáltatónál a tervünk! Melyik törvényről van szó? Az első kérdés, amit meg kell vizsgálni, hogy melyik törvény hatálya alá tartozik az anyuka, hiszen a további jogviszony vállalását az egyes törvények nagyon különbözőképpen szabályozzák. A Munka törvénykönyve alapvetően nem tiltja, de a bejelentési kötelezettség levezethető az Mt. alapelvekből, így eltitkolni a GYED melletti munkavégzést más munkáltatónál semmiképpen sem ajánlatos. Ezzel szemben a közalkalmazottak, a köztisztviselők és a kormánytisztviselők esetén más a szabályozás, itt vannak szabadon vállalható, illetve gyakorolható tevékenységek, melyek bejelentés nélkül is végezhetőek.