Fikusz Fajták Képekkel

November 22, 2020, 8:58 pm
4 év hány óra

Jobb ha ilyenkor mérsékeljük az öntözést, és tápoldatot sem adunk a növénynek. Ezzel leállítjuk a növekedést. A téli pihenő után újra erőteljesen fejlődni kezd. Miután a szobafikusz is érzékeny a környezet megváltozására, a téli szellőztetéskor kerüljük a közvetlen lehűlést és a huzatot. Mindkettő levélhullást okoz. Kerüljük a túlöntözést. Meghálálja, ha a leveleket időnként nedves szivaccsal letöröljük. Átültetését tavasszal vagy nyár elején végezzük. Az idősebb növényeket nem kell évente átültetni. A fikuszt tavasztól őszig kihelyezhetjük az erkélyre, vagy a kertbe. A közvetlen erős napfényhez fokozatosan szoktassuk hozzá. A forró, tűző napfényt azonban nem kedveli. Kapaszkodó fikusz Az Ázsiából (Kelet-Ázsia, Japán déli szigetei) származó kapaszkodó fikusz ( Ficus pumila) magányosan, átellenesen, sűrűn álló, vékony, fodros, örökzöld levelei szív alakúak. Az idősebb levelek bőrneműek. A szárai a néhány méteres hosszúságot is elérhetik, az idősebb példányok szárain gyökerek jelenhetnek meg.

Ficus - Fikusz, Gumifa gondozása szaporítása fikusz fajták

A téli időszakban se tegyük ki 10-15°C-nál alacsonyabb hőmérsékletnek, s ilyenkor kevesebb vízzel is beéri. Ha levelei elkezdenek sárgulni, akkor feltehetően nem megfelelő a vízellátása. Betegségekkel szemben viszonylag ellenálló, de időnként megtámadhatják a takácsatkák és a viaszos pajzstetvek. Félfás vagy levéldugvánnyal.

Felhasználás: lépcsőházba, ablakközbe, hűvös szobába, munkahelyre, irodába, szállodákba, előcsarnokokba, kiállítási termekbe. Dugványozáskor vagy sérülések esetén a tejnedv folyását megadadályozhatjuk, ha a levágott részt langyos vízbe mártjuk. Szobai bonsainak alkalmas növény. Méret 40 - 300 Magasság 40-300 cm Növekedés Fa Gondozás Világos helyet igézatot nem bírja. Talajigény Laza tőzeges virágföldet igényel. Egyéb Helyváltoztatásra levél hullással reagál. A növény igényei: Egyéb tudnivalók: Jellemzően mikor található meg az Oázisban? jan feb már ápr máj jún júl aug sze okt nov dec A növény aktuális elérhetőségéről és készletéről kérjük érdeklődj áruházainkban.

A kislevelű fikusz (Ficus microcarpa) gondozása - CityGreen.hu

 • Fikusz benjamin
 • Orchidea fajták
 • Kislevelű fikusz – Wikipédia
 • Csüngőágú Fikusz (Ficus benjamina) gondozása, szaporítása (Kislevelű Fikusz, Benjámin Fikusz)
 • Fikusz fajták képekkel
 • T mobile adategyeztetés 2019 calendar
 • Memolife 50+, akik 50 felett is szeretnék megőrizni szellemi frissességüket.
 • Fikusz (fikusz1102) on Pinterest
 • Pierre Richard: Nemes Jeles László nagy rendező, sajnálom is, hogy nincs itt | Magyar Hang

Heuchera fajták

A Ficus australis, Ausztráliai fikusz idősebb korban léggyökereket fejleszt. Ezt a tulajdonságát felhasználhatjuk a felkopaszodott részek megifjítására /az általános részben leírtak alapján/. A törzset nevelő Ficusok mellett ismerünk kúszó fajokat, az apró, 1 cm-es levelű Ficus pumilát /syn. Ficus stipulata/ és a nagyobb, elliptikus levelű Ficus rostratát. Ez utóbbi kizárólag csüngő, vagyis ámpolnanövény. A pumilát és változatait ezenkívül 20-25 cm-es parafa- vagy fatörzsdarabokra is futtathatjuk. Igényesebbek, mint a törzset nevelő fajok. Fikusz szaporítása Szaporítás - Mind a törzset nevelő, mind a kúszó fikuszok dugványozással szaporítható növények. A dugványok melegtalpon zárt helyen gyökeresednek csak meg, ezért otthon a lakásban eredménytelen lesz a munkánk. A kúszó fikuszok hajtásain végig gyökerek fejlődnek, ha ilyen gyökeres hajtásrészekhez jutunk, megpróbálhatjuk a szaporítást. Néhány fikusz fajta: Ficus benghalensis - indiai fikusz, banyánafikusz Ficus benjamina - csüngőágú fikusz Ficus carica - közönséges fikusz (füge) Ficus lyrata - lantlevelű fikusz Ficus macrophylla - nagylevelű fikusz Ficus pumila - ámpolnafikusz, kapaszkodó fikusz Ficus rubiginosa - ausztráliai fikusz Ficus subscabrida - fafojtó fikusz

Orchidea fajták

A ficusok nagy előnye, hogy trópusi származásukkal ellentétben jól tolerálják a viszonylag szárazabb környezetet, ezért is válhattak kedvelt szobanövényekké. Ficus benjamina - Kislevelű vagy csüngőágú fikusz Indonéziában fákra kúszó liánnövény, 30 méteres magasra is nőhet, ott szélesen elterülő fává fejlődik. Néhány nemesített fajtája: Bushy King - tömött, bokros, népszerű fajta Starlight - erősen fehértarka levelű, laza ágrendszerű Golden King - laza ágrendszerű, tarka levelű fehér szín csak a levél szélén Rianne - zöld levelű, tömött ágrendszerű, sokszor 'bonsai' alakú Ficus deltoida - Fagyöngyfüge Jellegzetes visszás tojásdad levelű, viszonlag kisebb termetű faj, igényesebb a fényre és a páratartalomra, nem meglepő, hogy nem a legelterjedtebb szobanövény. Ficus elastica - Szobafikusz Régen e faj törzsének megkarcolásával nyerték a kaucsukot. Ugyancsak lián módra fejlődő növény, akár 60 méter magasságú fává is fejlődhet. A szobában bírja a sötétet, viszont ilyen helyen kevésbé elágazódó.

Kókusz illat vágófej fajták — Stock Fotó © sirastockid08 #188417094

A tarka levelű fajták az alapváltozatnál több fényt és meleget igényelnek. Ideális körülmények között gyorsan nő, jól tűri a metszést és az alakítást, így erős növekedését tavasszal vagy nyár elején mérsékelhetjük. Bokorrá is nevelhető: ehhez minden ágát a harmadára vissza kell vágni. Ilyenkor, ha az egyéb feltételek (napfénymentes, de világos hely, tápkocka vagy tápoldat stb. ) is biztosítottak, a metszéseken elágazik, és ezzel a hajtások száma megkétszereződik. A legjobban dugványról szaporítható. Felhasználása [ szerkesztés] A növény tejnedve mérgező, termése nem ehető. Kedvelt dísznövény. Magyarországon gyakoriak az 1, 5–2 m-es példányok, amelyek csüngő hajtásaikkal és kis zöld leveleikkel többnyire lakások vagy irodák díszei. Kártevői [ szerkesztés] Főképp a gombafertőzésre érzékeny. Tavasszal a levéltetű, a takácsatka és a pajzstetű károsíthatja. Források [ szerkesztés] Susanne Lips: Madeira. A Botanical Melting Pot! Oliver Breda Verlag, Duisburg. p. 15. ISBN 3-938282-09-6 Ficus benjamina L. Plants of the World Online Taxonazonosítók Wikidata: Q275160 Wikifajok: Ficus benjamina APDB: 234755 EoL: 594918 EPPO: FIUBE FNA: 200006350 Kína Flórája: 200006350 GBIF: 5361932 GRIN: 16785 iNaturalist: 50996 IPNI: 852486-1 IRMNG: 11233251 ITIS: 19083 Vörös lista: 145362709 NCBI: 182105 NZOR: a3540a71-730a-4d83-bbc9-9db06b2b3d39 Plant List: kew-2809661 PLANTS: FIBE POWO: Tropicos: 21300598

Fotók Vektorok Szerkesztői Videók Illusztrációk A kép letöltéséhez hozzon létre egy fiókot Regisztráció vele Google Regisztráció vele Facebook Regisztráció e-mailen Már van fiókja? Belépés Szeretnék kapni hírleveleket és értesítéseket Varázsolja szebbé napját különleges ajánlatunkkal Hasonló jogdíjmentes képek: További megtekintése Ugyanaz a sorozat: További megtekintése Felhasználási információk A "Kókusz illat vágófej fajták" fotó a vásárolt jogdíjmentes licenc feltételei értelmében személyes és kereskedelmi célokra használható. A kép letölthető nagyfelbontású minőségben 7360x4912 képpontig. Stock Kép Kulcsszavak: Egészséges, Gyümölcs, Dekoráció, Friss, Élet, Minta, Gyönyörű, Levél, Természet, Hajtás, Szabadtéri, Természetes, Trópusi, Élelmiszer, Növény, Háttér, Fajták, Vetőmag, Fiatal, Farm, Zöld, Pálma, Parfüm, Növekvő, Kókuszdió, Csemete, Kert, Mezőgazdaság, Hagyományos, Nyári, Gondoskodjon, Növekedés, Óvoda Stock fotók vásárlása a Kategóriákból:

Kapaszkodó gyökereivel agresszíven tapad bárhová, akár 2-3 méteres függőleges felületekre, és gyakran kárt tehet a fából készült felületekben. Őshazájában, illetve megfelelő klímán közönséges kerti futónövény, amellyel a vadszőlővel hasonlatosan futtatják be a kerítéseket, házfalakat. Az idős szár fásodásra hajlamos. Ha a növénytámasztékot túlnövi, akkor vízszintes hajtásokat fejleszt. Ültethetjük függesztett kosarakba is. Drótozással pedig különböző alakzatokat hozhatunk létre. Mivel gyorsan fejlődik, 6-10 leveles állapotában 2-4 levélig metsszük vissza. Remek bonsai alap. Különösen alkalmas sziklás bonszáj készítésére, gyökerei ugyanis behálózzák a köveket. Miniatűr bonsainak a kislevelű fajták a legalkalmasabb. A félárnyékot illetve a reggeli napfényt kedveli. A levelek árnyékban sötétebb színűre váltanak. A hőmérséklet változásra érzékeny. Talaj és tápanyag igénye nem jelentős, ültessük Florasca B típusú virágföldbe. Kiegyenlített tápanyagellátást igényel (N:P:K 1:1:1). Kevésbé vízigényes, mint társai.

 1. Csulok pekne modra
 2. Samo tervező és ingatlanfejlesztő kit graphique gratuit
 3. Erek rugalmasságának visszaállítása
 4. Callanetics gyakorlatok
 5. Időjárás debrecen 15 napos 2