Erdélyi Mária Rádió

November 22, 2020, 7:36 pm
4 év hány óra
 1. Erdélyi mária radio france
 2. Mária Rádió Erdély Listen Live - 89.7 MHz FM, Oradea, Romania | Online Radio Box
 3. Erdélyi mária rádió tánczenekara
 4. Erdélyi mária radio show

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom

Erdélyi mária radio france

– Cs. M: 2006-ban sikerült néhány frekvenciát licitálás útján ingyen megkapni az államtól. Egy év múlva előirányoztuk, majd 2008-ban szét is váltunk a román szerkesztőségtől, ekkor már Székelyföldön teljes 24 órában sugározhattunk magyar nyelven. Addig felesben voltunk, 12 óra román, 12 óra magyar nyelvű adás. Nagyváradon ez ugyanígy maradt a mai napig, viszont Zilahon kizárólag románul folytatódott a sugárzás, ez volt akkor az egyezség tárgya. 2009-ben a Mária Rádiók világcsaládjától kölcsön kaptuk 45 ezer eurót, amiből vásároltunk egy tasnádi frekvenciát. Tavaly novemberben pedig sikerült, szintén licit útján, ingyen megkapni egy kolozsvári frekvenciát. – Bővült a stúdióhálózat is. – Cs. M. : Nagyváradon van a központi stúdió, de több településen is vannak körzeti stúdióink. Az elsőt egy önzetlen felajánlásként kapott lakásban alakítottuk ki 2009-ben Székelyudvarhelyen, majd ugyanabban az évben Csíksomlyón is el tudtunk indulni a ferences atyák jóvoltából kapott régi kávézóban. Következett Gyulafehérvár, majd Kolozsvár, és ha minden jól megy, akkor húsvétig Sepsiszentgyörgyön is lesz stúdió.

Az Erdélyi Mária Rádió non-profit szervezet. Reklámokat nem sugároz, bevételei kizárólag a hallgatók támogatásaiból származnak. A Rádió kevés alkalmazottal dolgozik, fenntartásához nagymértékben hozzájárul az önkéntesek térítésmentes munkája is. Műsorok Az Erdélyi Mária Rádió legfontosabb műsorai közé a napi szentmise és rózsafüzér közvetítések tartoznak, ugyancsak nagy fontossággal b��rnak a katekézisek és a katolikus egyház hivatalos mondanivalója, tanításai is. Mind az erdélyi, mind pedig a budapesti és a délvidéki Mária Rádió egy hálózathoz tartoznak, az úgynevezett Mária Rádió Világcsalád hoz. A Mária Rádió magyar adásai rendszeresen készítenek együtt és vesznek át egymástól műsorokat. A katolikus egyház világeseményeiről a Vatikáni Rádió hírösszeállítása által lehet értesülni az Erdélyi Mária Rádióban. A hallgatók Az Erdély-i Mária Rádió hallgatóinak több mint felét teszik ki a Székelyföldön élők. A hallgatóság fennmaradó része egyenlően oszlik meg a nagyváradi és a zilahi vételkörzetben.

Mária Rádió Erdély Listen Live - 89.7 MHz FM, Oradea, Romania | Online Radio Box

Belső szabályzat is van, miszerint a műsorok egyharmada imádság kell, hogy legyen, egyharmada tájékoztató jellegű műsor, míg a maradék hitoktatás, illetve mintegy tíz százalék vallásos zene. – Az Erdélyben sugárzott tartalom kizárólag saját gyártású? – Sz. : Az audiovizuális tanács előírása, hogy a műsor tíz százaléka európai uniós gyártású kell, hogy legyen. Szerencsénk van, mert a mi rádiónkon kívül három magyar nyelvű Mária Rádió működik, a magyarországi és a felvidéki pedig uniósnak számít, így szoktunk átvenni tőlük műsorokat, és van közös gyártású műsorunk is, a Közös ima a nemzetért sorozat. – Önkéntesek készítik a műsort? – Sz. Cs: Az önkéntesség alappillére a rádiónak. Eléggé beszédes, hogy egy szinte egész Erdélyt lefedő rádiónál 12 alkalmazott viszi az adminisztrációt. A rádió adományokból tartja fent magát. – Más felekezetekkel van-e együttműködésük? – Természetesen, és nagyon büszke vagyok arra, hogy a rádió nem zárkózik be a katolikus falak közé. Azért sem, mert a hallgatóság egy része református vagy unitárius.

Erdélyi mária rádió tánczenekara

 1. Stuart mária
 2. Élőben – Mária Rádió Erdély
 3. Hanifa change árfolyam
 4. Mária rádió
 5. Erdélyi társkeresés
 6. Karaoke programok
 7. Erdélyi mária rádió mai musor
 8. Gépjármű bérleti szerződés doc
 9. Forever Living Products Magyarország Kft. ⏰ nyitvatartás ▷ Budapest, Nefelejcs U. 9 | nyitva.hu
 10. Itthon: Visszatért a Hír Tv-hez Losonczi Kata, aki szerint Orbán nem geci | hvg.hu
 11. Erdélyi Mária Rádió | RomKat.ro
 12. Budapesti nemzetközi cirkuszfesztivál 2020 en

Rózsafüzér Királynője ünnepén áldotta meg Schönberger Jenő megyéspüspök az erdélyi Mária Rádió szatmárnémeti stúdióját. Már a vasárnapi, szokott módon tizenegy órától, a Székesegyházban bemutatott szentmisében kiemelték az erdélyi Mária Rádió szatmárnémeti stúdiója nyitásának eseményét. A bevonulást követően a főpásztor elmondta, a Mária Rádió nagy szolgálatot tesz, hiszen az éter hullámain az imádságot, az evangéliumot, az istenes dolgokat közvetíti különösen azok felé, akik ágyhoz kötöttek, nem tudnak elmenni a templomokba szentmisére. "A Mária Rádió nagy család, a Jóistennek köszönjük meg létezését. És testvérek, ma, amikor a Jóisten akar megszólítani bennünket evangéliuma, igéje által, tegyük nyitottá a fülünket első sorban azzal, hogy akarjuk Isten szavát befogadni. De a lelkünket is nyissuk ki, hogy Isten szava megtermékenyítsen bennünket. Minden akadályt hárítsunk el Isten szava elől. " A szentbeszédében Schönberger Jenő püspök az evangéliumi értékek tiszteletéről beszélt, hangsúlyozva, hogy a keresztény ember úgy szereti Jézus Krisztust, hogy az ő tanítását is szereti, azt életre váltja.

Erdélyi mária radio show

A református egyháznak van egy heti műsora, a Református félóra, amelyet itt, Nagyváradon Veres Kovács Attila tiszteletes és munkatársai készítenek több éve, de minden vasárnap műsorra tűzzük a magyarországi református lelkész, Cseri Kálmán prédikációját is. Az ökumenikus egységhét alkalmával mi is figyeltünk a témára, és megjelenítettük. – A nyolcéves évfordulóra mivel készülnek? – Sz. : Az évfordulónkat egyrészt bensőségesen szeretnénk megünnepelni, másrészt a megemlékezésen és a visszaemlékezésen túl egy tematikus nap formájában azt szeretnénk kidomborítani, hogy a hallgatóknak mit jelent a Mária Rádió. Rengeteg szép emberi történet fűződik az elmúlt nyolc évhez, melyek a rádió működéséhez kapcsolhatók. Mindemellett Nagyváradon ekkor tartjuk a kápolnánk búcsúját is, amelyet természetesen mi is közvetítünk, és mindenki bekapcsolódhat. A szentmise mindig erősíti a hallgatók lelki közösségét, ezzel mi lélekben elvisszük az emberek otthonaiba az egyház üzenetét. A visszajelzések is erről szólnak, az egybekapcsolódás fontosságáról.

FÖLDI SUGÁRZÁS: Nagyvárad 102, 2 FM Tasnád 90, 1 FM Szatmárnémeti 92, 3 FM Kolozsvár 100, 4 FM Székelyföld 89, 7 FM Gyergyói medence 94, 4 FM Kovászna 92, 3 FM DIGI TV: Részletek TELEFONON: 0315 040 404 (nem emelt díjas)