Magyar Sajt Kft

November 23, 2020, 2:24 am
Nefelejcs panzió gödöllő
  1. Magyar sajt kft windows 7

Az Európai Bizottság a Győr-Moson-Sopron megyei Csemege sajtot - elsőként a magyar sajtok közül - a hétfői nappal bejegyezte, mint oltalom alatt álló földrajzi jelzést. Az uniós oltalom iránti kérelmet a Tradicionális Magyar Sajtok Egyesülete nyújtotta be 2016 áprilisában. A Győr-Moson-Sopron megyei Csemege sajtot hagyományosan a nyugat-dunántúli megye területén állítják elő. Jellegzetessége, hogy az érleléséhez szükséges, fő érlelő mikroflóra a sajt felületén az érlelés negyedik, ötödik napján már megjelenik és halványsárga bevonatot képez. A sajt a négy-öt hétig tartó érlelést követően vöröses-sárga színű, erőteljes illatú és aromás ízű - idézi az Agrárminisztériumhoz (AM) közleményét az MTI. A Győr-Moson-Sopron megyei Csemege sajt elnevezés az AM által elindított Földrajzi árujelzők program eredményeként került oltalom alá. A program célkitűzése az agrárgazdasághoz kötődő földrajzi árujelzők számának növelése, valamint az, hogy a termelői közösségek éljenek az oltalom nyújtotta lehetőségekkel, és élvezzék azok előnyeit.

Magyar sajt kft windows 7

A professzionális, egész országra kiterjedő kiszolgálás jegyében 2004-ben megépült a SZEGA logisztikai központja a Budapesthez közeli Diósdon. A fejlesztéseknek köszönhetően további termékkategóriák is megtalálhatók, mint például szobahőmérsékletű, hűtött és fagyasztott termékek, melyeket saját teherautóikkal szállítanak az ország minden területére, megfelelve a legszigorúbb HACCP-, BBQ-, AQAP-, ISO-, IFS - követelményeknek is. 2010-ben egy kisebb korszerűsítésnek köszönhetően megnyitottuk saját, az EU szabványoknak megfelelő szeletelő és csomagoló üzemünket, így még rugalmasabban és gyorsabban tudunk megfelelni ügyfeleink egyéni igényeinek is. 2013-ban a Multikon Kft-vel együttműködve bővítettük szárazáru készletünket, így bátran állíthatjuk, hogy több mint 200 tradicionális márka forgalmazói lettünk. Leányvállalatunkkal a SZEGA Dalmacija d. o. o együttműködve Horvátországba is szállítunk termékeket, heti rendszerességgel. Célunk, a gyártókkal való hosszú, eredményes együttműködés.

ügyvezetője. Az, hogy a sajtlovag maga ajánlotta a magyar termékeket a nemzetközi rendezvényre, már önmagában sikernek tekinthető, ráadásul elárulta: nem lenne meglepő, ha a magyar sajt előkelő helyen végezne a versenyen. "A Nemzetközi sajt kiállítás és verseny Franciaországban kap helyet június 11-13. között. A résztvevő sajtokat egy 80 tagból álló zsűri fogja majd értékelni különféle szempontok szerint, és itt kell majd helytállnia várhatóan nagyjából 600 másik termék mellett a magyar Ranolder sajtnak. A rendezvényen azonban nem csak ezt a terméket, hanem más különlegességeket is megismerhet a nemzetközi közönség, hiszen idén először magyar kiállítóként a SZEGA Foods képviseli majd hazánkat" – tette hozzá Gábossy Ádám. Forrás:

A magyar sajt jó – ezzel a címmel indítottak kampányt a magyar kézműves sajtok népszerűsítésére. Pénteken Budapesten, a Hold utcai piacon magyar bor- és sajtkóstolót tartottak, ahol a bor és a sajt egyedülálló párosításának lehetőségeit mutatták be. Különleges, kiváló magyar fehér- és vörösborokhoz a Bükki Sajtmanufaktúra és a Capella Kecskesajtok családi vállalkozás sajtjait kínálták a vendégeknek. A kóstolót Mészáros Gabriella, nemzetközi borszakértő értékelte. Az Origo stábja forgatott a kóstoláson, beszélgetett a magyar sajtok és borok múltjáról, jelenéről és jövőjéről a sajtkészítőkkel, és a borszakértővel is. Sőt, sajtot is kóstoltunk. Nézze meg a videót!

Az oltalom védelmet biztosít a megtévesztő piaci visszaélésekkel szemben is, mivel az oltalom alatt álló termékek előállítása kizárólag a termékleírásban meghatározott módon és megadott földrajzi területen történhet. Az oltalmat a termék csomagolásán feltüntetett uniós szimbólum is jelzi. A Győr-Moson-Sopron megyei Csemege sajt bejegyzésével tizenötre emelkedett azon magyar mezőgazdasági termékek és élelmiszerek száma, amelyek földrajzi árujelzője az Európai Unió valamennyi tagállamában oltalmat élvez. A Földrajzi árujelzők programjának keretében további 26 új földrajzi árujelző uniós oltalmára irányuló eljárás van folyamatban, elsősorban a mezőgazdasági termékek és élelmiszerek, valamint a regionális pálinkák körében.

A város központja autóval kb. 10 perc alatt érhető el. A látogatóközpontban múzeum,... A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

  1. Hajhullás a terhesség és szoptatás alatt
  2. Magyar sajt kft mp3
  3. Magyar
  4. Krepp papír
  5. Magyar telekom ügyfélszolgálat hibabejelentés
  6. Samsung galaxy s10e akkumulátor 2017
  7. Pupa 1 rész