Gazdagréti Református Egyházközség

November 22, 2020, 7:08 pm
Favorit motel és étterem szántód

Király Nóra a Gazdagréti Református Gyülekezet méltatásakor kifejtette, a templom nemcsak a környéken lakók közösségi érzését erősíti, hanem a csellengő gyerekeket is magához vonzza. Gazdagrét több mint 20 ezer lakosával szinte város a városban. Az egyforma tömbházak jelképezik a nagyvárosi életvitelt, az elidegenedést, az elmagányosodást, az elhaló kapcsolatokat. Ebben a környezetben jött létre a '80-as évek végén a Gazdagréti Református Gyülekezet, hogy Isten szeretete, az ige hirdetése és egy törődő közösség által minden sebzett és elveszett ember találkozhasson Jézus Krisztussal, aki a gyógyulás és a bocsánat igazi forrása. T. K.

Gazdagréti református gyülekezet facebook

Ünnepélyes keretek között iktatták be hivatalába a Gazdagréti Református Gyülekezet új lelkipásztorát Thoma Lászlót, és hálaadó istentiszteletet is tartottak a református templomban, annak kibővítéséért, október 9-én. Mintegy 130 millió forintot fordított a Gazdagréti Református Gyülekezet templomának legutóbbi bővítésére. Az elmúlt évek során a gyülekezet - korábbi elhatározását megvalósítva - a templomhoz kapcsolódó úgynevezett gyülekezeti ház egységet építtette meg: az építmény két kisteremmel, egy nagyobb gyülekezeti teremmel, három irodahelyiséggel, ifjúsági klubbal és lelkészlakással bővült (az ifjúsági klub teret és programokat nyújt a lakótelepi fiatalok szórakozásához). Ehhez kapcsolódóan tartottak hálaadó istentiszteletet Rétköz utcai templomban, amelyen Hoffmann Tamás polgármester és Király Nóra alpolgármester is részt vett. Újbuda vezetője köszöntötte a gyülekezet új vezető lelkipásztorát, Thoma Lászlót, akit ünnepélyes keretek között iktattak be. A korábbi lelkipásztor Lovas András ezentúl egyházkerületi missziós munkát végez.

A helyi református gyülekezet élete szorosan összefügg a gazdagréti lakótelep építésével. A lakótelep gyümölcsösök helyén épült fel 1983–1989 között, ezt követően alapult meg a Gazdagréti Református Gyülekezet. A gyülekezet 2001-ben kezdte meg templomuk építését és 2004-ben vehették birtokba az elkészült épületet. Néhány év alatt azonban olyannyira megerősödött a gyülekezet közösségi élete és megnőtt a gyülekezeti tagok száma, hogy újabb közösségi terek kialakítása vált szükségessé. Gazdagréti református templom a Rétköz utca túloldaláról Fotó: funiQ 2011 nyarán kezdték meg a templom bővítését, és még ebben az évben novemberben elkészült az épület szerkezete, azonban a teljes befejezéshez további pénzforrásokat kellett találniuk. 2016-ban az épület új része tetőt kapott, ám a nyílászárók beépítéséhez és a külső-belső burkolatokhoz még mindig rengeteg pénzre lesz szüksége a gyülekezetnek.

  1. Közmunka törvény 2017
  2. Magyar történelem érettségi tételek
  3. Eladó
  4. Usb type c hdmi átalakító windows 10
  5. Gazdagrét református templom
  6. Kalapács itt leszek
  7. Eladó családi ház, Nyékládháza #6382698 - Startlak.hu
  8. Dankó pista utca miskolc di
  1. Ráth györgy utca budapest 2017