I Képzős Földrajzi Nevek Helyesírása

November 22, 2020, 1:56 pm
Nézsa eladó ház
 1. I képzős földrajzi nevek helyesírása ideotanar
 2. Földrajzi nevek -i képzős alakja - e-nyelv.hu

Kvíz 2020. június. 09. 18:07 Szuper nyelvtani teszt estére - nektek hibátlan lesz? A középiskolai felvételi nyelvtani részén is átmennétek? A nyolcadikosoknak szóló feladataiból válogattunk. Nektek hibátlan lesz az egész? Eduline 2020. március. 28. 06:16 Kétperces agytorna hétvégére: hibátlan a helyesírásotok? A sok tanulás után kell a lazítás. Kapcsolódjatok ki ezzel a kétperces helyesírási kvízzel. Mindegyik kérdésre tudjátok a választ? 2020. 19. 18:49 Izgalmas helyesírási teszt: le tudjátok írni a következő szavakat? Lehet, hogy nem gyakran használjátok őket, de a rájuk vonatkozó szabály ettől függetlenül nem változik. Vajon le tudjátok írni helyesen őket? Most tesztelhetitek magatokat. 2020. 06. 02:04 Kétperces nyelvtani teszt: tudtok annyit, mint egy felvételiző? A következő teszthez a korábbi középiskolai felvételik nyolcadikosoknak szóló feladataiból válogattunk. Nektek hibátlan lesz az egész? 2020. 02. 02:00 Napindító teszt: próbára tehetitek a helyesírásotokat A rövid és hosszú magánhangzók néha problémát okoznak egyes szavak leírásánál, a következő szavakkal nem akad gondotok?

I képzős földrajzi nevek helyesírása ideotanar

földrajzi nevek helyesírása gyakorlás - Coub - The Biggest Video Meme Platform

2019. 12. 02:00 Újabb helyesírási teszt profiknak: ez a hét szó sokakon kifoghat Lássuk, kifoghat-e rajtatok a következő helyesírási teszt. Ti tudjátok, melyik a helyes alak? Most kideríthetitek, mennyit tudtok. 2019. 11. 18:07 Kétperces helyesírási teszt: tudjátok, hogyan kell írni ezt a hét szót? Profik vagytok a helyesírási szabályok terén? Ebben a kvízben összetett szavak, kifejezések írását kell eltalálnotok. 2019. 03. 18:10 Ezek a szavak sokakon kifognak: helyesírási kvíz profiknak Tudjátok, hogyan kell írni a földrajzi nevek -i vagy -beli képzős alakját? Tegyétek próbára a tudásotokat ezzel a teszttel. 2019. november. 18:11 Kétperces helyesírási kvíz: nektek hibátlan lesz? Tudjátok, hogyan kell írni a különböző intézmények nevét? Próbáljátok ki ezzel a teszttel, hány szó helyesírását találjátok el. 2019. 22. 02:02 Tíz nehéz szó: tudjátok, hogyan kell helyesen írni őket? Azt gondoljátok, hogy jó a helyesírásotok? Próbáljátok ki, tudjátok-e, hogyan kell írni ezt a tíz szót a jelenlegi szabályok szerint.

Földrajzi nevek -i képzős alakja - e-nyelv.hu

Nyíregyháza, Gutorfölde, Pálfalva, Jánostelke) -i képzős alakjai. A hagyományos nyelvszokás szerint az -i képzős alakokban a birtokos személyjel kiesik, illetve megrövidül: Pálfalva — pálfalvi; Gutorfölde — gutorföldi; Nyíregyháza — nyíregyházi; Jánostelke — jánostelki. Újabban azonban terjedőben vannak a -falvai, -földei, -házai, -telkei alakok is. A személyjel feltüntetését követő írásmódnak az előnye az, hogy a melléknévi alakból egyértelműen vissza lehet következtetni az alapalakra. Az 1999-es Magyar helyesírási szótár figyelembe is veszi ezt a kettősséget, és ennek megfelelően adja meg a vitatott alakú melléknévi származékokat: mátraházi v. mátraházai; nyíregyházi v. nyíregyházai. Végül érdemes megemlíteni, hogy a Nyelvművelő kézikönyv I. kötetének erre vonatkozó szócikke a következőket ajánlja: "a közismert földrajzi nevekből választékos stílusú közlésben a hagyományos módon képezzük a melléknevet (pl. nyíregyházi), a kevésbé ismert nevek esetében azonban tartsuk meg az -i képző előtt a birtokos személyragot (baktalórántházai), mert csak így biztosítható az alapalak egyértelmű visszaállíthatósága. "

Indítsátok a hétfő reggelt egy szuper helyesírási kvízzel. 2020. február. 20. 17:39 Izgalmas nyelvtani teszt: tudjátok, mi hiányzik a következő szavakból? Lássuk, hány kérdésre tudjátok a választ. J vagy ly hiányzik a következő szavakból? Teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel. 2020. január. 25. 06:00 Zseniális helyesírási teszt: rajtatok kifognak ezek a szavak? Hány ugyanolyan mássalhangzó áll egymás mellett ezekben a szavakban? Próbáljátok ki, mindegyiknek eltaláljátok-e a helyes alakját. 2020. 06:02 Helyesírási teszt: tudjátok, hogy milyen betű hiányzik a következő szavakból? Lássuk, mennyire megy a nyelvtan. Tudjátok, hogy j vagy ly hiányzik a következő szavakból? Teszteljétek magatokat. 2020. 17. 18:15 Nehéz helyesírási kvíz: földrajzi nevek -i képzővel Az egyik legnehezebb témakör, a földrajzi nevek kapcsán tölthettek ki helyesírási kvízt. Lássuk, megbirkóztok-e velük. 2020. 08. 02:00 Kétperces nyelvtani teszt: minden kérdésre van helyes válaszotok? Tudtok annyit, mint egy általános iskolás diák?

 1. Basys kft törökbálint
 2. I képzős földrajzi nevek helyesírása osztaly
 3. I képzős földrajzi nevek helyesírása lyrics
 4. Magyar földrajzi nevek angol nyelvű adatbázisa
 5. Eduline.hu - helyesírási kvíz
 6. Földrajzi nevek -i képzős alakja - e-nyelv.hu
 7. Helyesírás I.: földrajzi nevek című GyorsKvíz
 8. I képzős földrajzi nevek helyesírása new
 9. Lg 3d szemüveg gyerekeknek
 10. Alianz hu
 11. Mikor magas a vérnyomás state
 12. I képzős földrajzi nevek helyesírása
 1. Peter tóth
 2. Oroszlánkirály 1 magyarul