Horvátország Autópálya Lezárás

November 21, 2020, 8:57 pm
Debreceni református kollégium
  1. Horvátország részben feloldotta a határzárat a Belgrád-Zágráb autópályán | 24.hu
  2. Horvát autópálya lezárás
  3. Nagy dugó várható: hónapokra lezárják a letenyei határátkelőt | 24.hu

A 14, 5 kilométeres szakaszon az elmúlt hónapokban a befejező munkák zajlottak. A fejlesztéssel teljes hosszban megvalósult az autópályás összeköttetés Budapest és Pozsony között.

Horvátország részben feloldotta a határzárat a Belgrád-Zágráb autópályán | 24.hu

Horvátország kedden 17 óra körül feloldotta a határzárat a horvát-szerb határon található Bajakovo-Batrovci autópálya-átkelőn a teherforgalom előtt – közölte a szerb vámparancsnokság közlésére hivatkozva a belgrádi B92 televízió. A Hina horvát állami hírügynökség szerint csak a romlandó árut szállító teherautókat engedik át. Horvátország hétfő éjféltől leállította a Belgrádot Zágrábbal összekötő E70-es úton fekvő, Batrovci-Bajakovo átkelőn a Horvátországba irányuló teherforgalmat, emiatt keddre 12 kilométeres sor alakult ki. A számítógépes rendszer meghibásodása miatt viszont keddtől a kimenő forgalom is leállt, így Horvátországból körülbelül 5 kilométer hosszan vártak a teherautók arra, hogy beléphessenek Szerbiába. A Hina horvát állami hírügynökség szerint csak a romlandó árut szállító teherautókat engedik át a határon. Ezt megerősítette a szerbiai közszolgálati televízió helyszínen tartózkodó tudósítója is. Szerint 700-800 kamion vár arra, hogy átléphesse a szerb-horvát határt, ugyanakkor nemrég kapták azt az információt, hogy nem a teljes teherforgalmat, hanem csak a romlandó árut szállító járműveket engedik át.

Horvát autópálya lezárás

Ez utóbbi nagyjából 120 kilométeres táv.

A Mura-híd felújítása miatt hétfőtől várhatóan július 31-ig lezárják a Letenye-Gorican közúti határátkelőhelyet, minden járművet – köztük a kamionokat is – az autópálya-átkelőre terelnek. Az Országos Rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint a híd átépítésének ideje alatt kizárólag a Letenye-Gorican autópálya-határátkelőhelyet használhatják a személy- és tehergépjárművek, valamint az autóbuszok. Alternatív, elkerülő útvonalként Horvátország felé a barcsi közúti határátkelőhelyet ajánlják, amelyet tehergépjárművek súlykorlátozás nélkül használhatnak, vagy a berzencei közúti határátkelőhelyet, ahol a tehergépjárművekre 20 tonnás súlykorlátozás érvényes. A másik lehetséges elkerülő útvonal az M70-es autóút Szlovéniába vezető szakasza – ezen keresztül az Isztriai-félsziget is elérhető -, a rendőrség azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy ezen az útvonalon útépítési munkálatok folynak, ezért torlódásokra kell számítani. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság korábban arról is tájékoztatást adott, hogy tavaly a nyári három hónap alatt mintegy 3, 5 millió utas átléptetését végző letenyei autópálya-átkelőn a nyár első felében torlódásokra kell számítani a megnövekedő forgalom miatt.

Nagy dugó várható: hónapokra lezárják a letenyei határátkelőt | 24.hu

Az autópálya-átkelő horvát oldalán folyó karbantartási és felújítási munkák miatt 12 óra 30 perctől 15 óra 30 percig lesz zárva a határátkelő és az oda vezető, mindkét irányú útszakasz. Pénteken délután három órán át zárva lesz az M7-es autópálya letenyei határátkelője felújítási munkálatok miatt – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán. A lezárás ideje alatt az autópálya teljes forgalmát átterelik a letenyei közúti határátkelőre. A forgalomkorlátozás ideje alatt a Horvátország irányába közlekedőknek az M7-es autópályán lévő, változtatható jelzésképű táblák, valamint az ideiglenesen kihelyezett közúti jelzőtáblák utasításai szerint kell az autópályáról letérniük a közúti átkelő irányába, az M70-es autóút és a 7-es főút felé. * * * Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon! Kapcsolódó cikkek Autópályán száguldhatunk Budapestről Pozsonyig Tavaly december óra használhatják emelt, 130 kilométer/órás sebességgel az M15 autópálya négysávosra bővített szakaszát az autósok.

  1. Horvátország apartmanok
  2. Róma időjárás szeptember
  3. Harry és sally előzetes
  4. Horvát autópálya lezárás
  5. Kennedy fél dollár értéke
  6. Műanyag ablak üveg cseréje házilag – Hőszigetelő rendszer
  1. Balaton pláza fodrászat árak