Okj Képzési Jegyzék

November 21, 2020, 9:38 pm
Perilla krém vélemény
 1. Országos képzési jegyzékben (okj) szereplő emelt szintű vagy felsőfokú szakképesítések
 2. Eduline.hu - Országos Képzési Jegyzék
 3. Országos képzési jegyzékben okj szereplő szakképesítés

A változások nem csak a diákokat, hanem a felnőttképzéssel foglalkozó cégeket és iskolákat egyaránt érinti. Várhatóan problémát okoz majd, hogy míg az eddig felnőttképzésben tanulók szombatonként is tudtak oktatásra járni, ami munka és család mellett is megoldható, addig a hétköznap délutáni és esti órák kevésbé kivitelezhetőek a tanulni vágyók számára. Emellett a felnőttképzési cégek megszűnése is problémát okozhat, hiszen az országos lefedettség helyett így lehet, hogy valaki a lakóhelyétől csak távolabb talál képzést, ami esélytelenné teszi számára a tanulást. A korábbi struktúra szerinti, iskolarendszeren kívüli OKJ képzéseket 2020. december 31-ig indíthatnak a felnőttképzéssel foglalkozó cégek, ugyanakkor a vizsgákat a képzésben részt vevőknek 2022 végéig le kell tenniük. Érdemes azonban minél előbb jelentkezni a kiszemelt képzésekre, mert a hamarosan életbe lépő változások miatt megrohamozták a felnőttképzőket a rövidebb idő alatt elvégezhető OKJ-s tanfolyamokat kereső jelentkezők.

Országos képzési jegyzékben (okj) szereplő emelt szintű vagy felsőfokú szakképesítések

Közoktatás 2019. 05. 05:00 Így alakulna át a szakképzés: minden fontos infó egy helyen 2020 jelentős változásokat hoz magával, többek között a szakképzés is teljes egészében átalakul. Beleértve a szakgimnáziumokat és szakközépiskolákat, valamint a felnőttoktatást (OKJ-s képzéseket) is. Mutatjuk, hogy mi marad és mi változik a jelenlegi tervezet szerint. 2019. október. 04. 14:07 Eltűnő és új szakmák: így változnak jövőre az OKJ-s képzések ezen a területen 2020. szeptember 1-jétől jelentősen átalakul a szakképzésben megszerezhető szakmák rendszere, sok képzés eltűnik vagy módosul. A következő napokban képzési területenként nézzük meg, mi változik a szakmák listáját tartalmazó új Országos Képzési Jegyzékben (OKJ). Ötödik rész: műszaki, ipari és építőipari képzések. 2019. szeptember. 23. 15:00 Diplomásként is ingyen szerezhettek szakmát OKJ-s képzésben? Itt a válasz Akkor is térítésmentesen tanulhattok OKJ-s képzésben, ha már jártatok egyetemre vagy főiskolára? Olvasói kérdésre válaszolunk.

 • Mesék
 • Kínai ruha
 • Rowenta porszívó tartozékok
 • Eduline.hu - Országos Képzési Jegyzék
 • Mali cobra eladó movie
 • • Szimbólumok, talizmánok
 • Jász utca 33 35 39 45 51 52 56 58 59
 • Szakmajegyzék lesz az Országos Képzési Jegyzék helyett | TanfolyamOKJ.hu Blog
 • Okj országos képzési jegyzék
 • Budapest peking távolság 2018

Az állam által elismert szakképesítéseket az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) tartalmazza. Az első ilyen jegyzéket 1993-ban készítették el. Az OKJ tartalmazza (2011. évi CLXXXVII. törvény 6. §. ): a) a kizárólag iskolai rendszerű szakképzésben oktatható szakképesítéseket, b) az iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli szakképzésben is oktatható szakképesítéseket, c) a kizárólag iskolarendszeren kívüli szakképzésben oktatható szakképesítéseket, továbbá d) a szakképesítés-ráépüléseket és a rész-szakképesítéseket. Az OKJ-ban kell meghatározni a) a szakképesítés azonosító számát, szintjét és megnevezését, b) a szakképesítés megszerzéséhez szükséges képzés képzés-szervezési formától függő adott időtartamát (az iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok számát, az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az óraszámot), c) a szakképesítések szakmacsoportját és szakközépiskolai ágazat szerinti besorolását, d) annak a megjelölését, hogy a szakképesítés az esti, a levelező, a távoktatás vagy egyéb sajátos munkarend szerinti képzésben oktatható.

Eduline.hu - Országos Képzési Jegyzék

Az új törvény értelmében azonban azok a felnőttképző intézmények, amelyek a felnőttképzésről szóló törvény szerinti engedéllyel rendelkeznek, csak részszakmára felkészítő szakmai oktatást és szakképesítésre felkészítő szakmai képzést tarthatnak. A Szakmajegyzék alapján tanfolyami formában mindössze 73 részszakképesítést lehet majd tanulni. Emellett az ITM korábbi nyilatkozatai szerint a felnőttképzésben korlátozás nélkül annyi specializáció és részszakképesítés jelenhet meg, amennyit a munkaerőpiac indokol. A piaci szereplők továbbra is indíthatnak olyan képzéseket, amelyeket a szakmajegyzék nem tartalmaz, viszont a gazdasági környezet, a vállalkozások igényelnek. Ugyanakkor – a korábban említett 73 részszakképesítésen túl – egyelőre nincs pontos információ, milyen képzéseket lehet majd rugalmasabb, tanfolyami rendszerben tanulni. Ami biztos, hogy a munkaerőpiaci felnőttképzésben el fog válni az oktatás és a vizsgáztatás. A felnőttképzők a jövőben csak tanúsítványt állíthatnak ki, a szakképesítést igazoló bizonyítványhoz akkreditált vizsgaközpontban kell majd vizsgázni.

Előre is köszönöm, hogy megosztod: Az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) helyét a Szakmajegyzék váltja fel, mely mindössze 174 alapszakmát tartalmaz – derült ki a tavaly decemberben elfogadott szakképzési törvény február 8-án megjelent végrehajtási rendeletéből. Az új szakképzési rendszerben az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) helyét a Szakmajegyzék váltja fel, amelyben 25 ágazathoz tartozó 174 alapszakma szerepel. A Szakmajegyzékben feltüntetik az ágazaton belüli szakmák közötti átjárhatóságot, a képzés idejét, a digitális kompetencia szintjét. Az alapszakmákat a jövőben csak iskolarendszerű képzésben, nappali tagozaton 3-6, esti tagozaton 2-3 év alatt lehet majd megszerezni. A felnőtt szakképzések esetében az iskolák beszámítják a már megszerzett tudást. Azonban továbbra is kérdés, mi lesz a rugalmasabb felnőttképzésekkel. Eddig lehetőség volt arra, hogy az egyes szakmai képzéseket a több képzési formában is el lehessen sajátítani, így a diákok el tudták dönteni, hogy az adott képzést ingyenes iskolarendszerű, vagy fizetős, de gyors tanfolyami képzésben tanulják.

Országos képzési jegyzékben okj szereplő szakképesítés

Ezt a keresőt érdemes használni Hol érdemes elkezdeni a keresést, ha iskolarendszerű OKJ-s képzésre szeretnétek járni szeptembertől? 2019. 25. 17:00 Ezeket a népszerű OKJ-s képzéseket érettségi után is el lehet kezdeni Bérügyintéző, társadalombiztosítási ügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző, sportedző, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző – a Perfekt Zrt. adatai szerint ezek a legnépszerűbb, érettségivel is megkezdhető OKJ-s képzések. 2019. 03:00 Így végezhettek el két OKJ-s képzést ingyen: íme, a legfontosabb szabályok Akár egy-egy OKJ-s szakképesítés megszerzése is jó B terv lehet, ha nem sikerült az idei felvételi –itt vannak a legfontosabb információk a képzésekről. 2019. 03. 15:00 Racionalizálják az OKJ-s szakmák rendszerét Racionalizálni fogják az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakmák rendszerét – írja a Magyar Nemzet. 2019. 10:00 Ezeken az OKJ-s képzéseken ingyen tanulhattok: erre kell odafigyelni Ingyenes OKJ-s képzésre jelentkeznétek? A döntés előtt érdemes tisztában lenni azzal, pontosan milyen képzések elvégzését finanszírozza az állam.

"A tanfolyamok nagyon gyorsan megtelnek, és már csak néhány csoportot tudnak indítani idén az iskolák. " – nyilatkozta Szabó Andrea, a tanfolyamkereső oldal szerkesztője. Előre is köszönöm, hogy megosztod: