Miskolctapolca Barlangfürdő Medencék

November 22, 2020, 1:16 am
Favorit motel és étterem szántód

Vasárnap illetve ünnepnapokon ezen kezelések szünetelnek.

Miskolctapolca barlangfürdő medence 305

A közel 3, 6 hektáros parkosított strandterületen a Barlangfürdő összesen hat, élményelemekben gazdag medencével várja a vendégeket. A fürdő pihenésre alkalmas parkkal rendelkezik, amely akadálymentesítése révén a mozgáskorlátozottak számára is zavartalan közlekedést biztosít. A kültéri medencéink csak a nyári szezonban üzemelnek. KÜLTÉRI MEDENCÉK: 3 gyermekmedence, Tavifürdő élménymedence, Kagyló-medence, Kagyló-úszómedence 3 gyermekmedence Tavi fürdő élménymedence Kagylómedence Úszómedence

A barlangfürdőből sziklaalagút vezet a két kagyló alakú szabadtéri medencéhez. Az egyik medence fölött beton kagylóhéj képez tetőt, itt vastag vízsugarakkal lehet dögönyöztetni testünk izmait. Gyógyászati ellátások: Iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs, tangentor (víz alatti vízsugármasszázs), víz alatti csoportos gyógytorna, 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás. Wellness szolgáltatások: Frissítő masszázs, aroma olajos masszázs, speciális masszázsok (csokoládés, paprikás, algás), pedikűr, parafinos kézápolás, UWE Sunboard mélybarnító. Gyógyhatás, javallat: Fizikai kimerültség, vegetatív idegrendszeri és légzőszervi bántalmak, idült gyulladásos folyamatok, ízületi megbetegedések, allergiás légúti panaszok, gyomor- és bélgyulladások, asztmatikus bántalmak. Nyitva tartás Miskolctapolca Barlangfürdő és Szauna Park: Hétfőtől vasárnapig és ünnepnapokon: 9:00 – 20:00 Pénztárzárás: 19:00 Medencék zárása: 19:30 Barlang Aquaterápia: Hétfőtől péntekig: 08:00-19:00 Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon: 09:00-19:00 Pénztárzárás minden nap: 18:00 Az OEP által finanszírozott kezeléseket hétfőtől szombatig lehet igénybe venni.

Beltéri medencék Vissza Ez mind Miskolc Tourinform Miskolc Pass kártya Miskolctapolcai Strandfürdő Selyemréti Strandfürdő Diósgyőri vár - Lovagi Tornák Tere Miskolc Zoo Pannon-tenger Múzeum Herman Ottó Múzeum Színháztörténeti Múzeum Miskolci Nemzeti Színház Miskolci Szimfonikus Zenekar Művészetek Háza Miskolc Városi Szabadidő Központ Parkolás Helyi tömegközlekedés

Medencék nyitvatartása Kedves Vendégeink! 2017. szeptember 23-tól szeptember 30-ig kültéri medencéink közül a Kagyló-medence, a Kagyló-úszómedence és Tavi-élménymedence várja a fürdőzni vágyókat! 2017. október 1-től a barlangjáratokban megbúvó beltéri medencék, a csodálatos Szauna Park és a Barlang Aquaterápia, gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére. 2017. október 1-től szezonon kívüli jegyárak lépnek érvénybe, melyekről bővebben a weboldalon tájékozódhatnak. Várjuk Önöket Szeretettel!

A Barlangfürdő Északkelet-Magyarország gyönyörű, turisztikai látnivalókban is gazdag környezetében, Miskolc város üdülőterületén, Miskolc-Tapolcán található. A barlangfürdő Európában egyedülálló, és a XVI. század óta ismert terápiás hatásokkal rendelkezik. 2002. július 19. napján jogerőre emelkedett az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóságának határozata, mellyel a miskolc-tapolcai Termál-Barlangfürdőt gyógyfürdővé nyilvánította, mellyel egy időben a fürdő neve Barlang- és Gyógyfürdőre változott. A Barlangfürdőnek természetesen elődje is volt, hiszen Miskolctapolca neve is erre utal, hiszen Tapolca szláv eredetű elnevezés, amely meleg vizet, meleg vizű tócsát jelent. A településrészen eredő meleg források gyógyhatású vize már a török idők előtt híres fürdőkultúrát alakított itt ki a völgy nyugalmas mikroklímájában. 1936-ban fedezték fel azt a 150 méter hosszú barlangot, amelynek 27-28 Celsius-fokú meleg forrásaira építve barlangfürdőt létesítettek.

Az 1941-ben megnyílt fürdő kupolája 212 db cölöpre és az ezekre öntött vasbeton koszorúra épült. A tavifürdő pedig 1969-ben nyílt meg, a korábbi régi favázas fürdő helyére építették a mai, modern épületet. A barlangfürdőben lévő víz 31 Celsius-fokos, kalcium, magnézium-hidrogénkarbonátos, nyomokban metabórsav, metakovasav, jód, bróm és radon tartalmú. Alkalmas mozgásszervi, légzőszervi, gyomor- és bélrendszeri, szív- és érrendszeri betegségek enyhítésére. De egészségesek számára is regenerálódást nyújt. Egyedi, vendégbarát környezetben, a tradicionális népi gyógyászat és a modern technológia ötvözetével – orvosi javaslatra, vagy egyéni igény szerint – gyógyítják és enyhítik a mozgásszervi panaszokat. A látogatók az időjárástól függetlenül válogathatnak a termál-, tavi, illetve barlangfürdők között. A Barlangfürdőben különböző medencék, zuhanyozók, kádfürdők várják a vendégeket. A fürdő előterének szétnyitható üvegkupolája alatt kellemes környezet fogadja a belépőt; díszkúttal, márványszoborral, pálmafákkal, kényelmes ülőhelyekkel.

  1. Miskolctapolca barlangfürdő medence viz
  2. Beltéri medencék | Miskolctapolca Barlangfürdő ****
  3. Rozi Erdélyi konyhája: Tekert túrós gyümölcstorta
  4. Melyik a legjobb szárítógép
  1. Eladó használt kistraktor
  2. Hővédő fólia autóra ár
  3. Egyenáram vagy váltóáram veszélyesebb
  4. 1 visszacsapó szelep ár watt
  5. Megyei matrica árak 2020 3